مرکز تخصصی طب کار زاگرس
آرسنیک ماده است سمی و سرطانزا. یکی از کاربرد های آن در تولید آفت کش هاست. مسمومیت آرسنیک از طریق آب نوشیدنی آلوده به آرسنیک با افزایش فشارخون بالا همراه است. مسمومیت حاد با آرسنیک می تواند سبب اختلالات مختلف از جمله قلبی شود.
از طرفی برنج به عنوان یکی از غذاهای اصلی در سفرههای خانوارهای ایرانی شناخته میشود. متأسفانه، به علت استفاده غیرمستقیم از آبهای آلوده به فلزات سنگین و بهطور کلی آبهای آلوده در شالیزارها، نگرانیهای جدی درباره آلودگی برنج به این مواد خطرناک نظیر آرسنیک، کادمیوم و جیوه وجود دارد. تحقیقات نشان دادهاند که خیساندن برنج به مدت یک شب قبل از پخت، با نسبت یک پیمانه برنج به شش پیمانه آب و سپس دور ریختن آب خیسانده و آبکشی مجدد برنج، میتواند آلودگی به آرسنیک و کادمیوم را تا حدود ۸۰ درصد کاهش دهد. علاوه بر کاهش سطح فلزات سنگین، خیساندن برنج همچنین به کاهش بقایای آفتکشها کمک میکند.