مرکز تخصصی طب کار زاگرس
یک باور عمومی در جامعه وجود دارد که پیازهای جوانهزده سمی هستند و میتوانند موجب مسمومیت افراد شوند. زمانی که وبسایتهای خبری معتبر نیز این ادعا را منتشر میکنند، تردید در صحت آن به حداقل میرسد. با این حال، واقعیت این است که سیر و پیاز جوانهزده هیچ گونه سمّی تولید نمیکنند و مصرف آنها هیچ خطری برای سلامت انسان به همراه ندارد. ⚪ تحقیقات اخیر نشان دادهاند که جوانه زدن پیاز میتواند منجر به افزایش قابل توجهی در ترکیبات آنتیاکسیدانی نظیر کوئرستین شود. البته باید توجه داشت که بافت پیاز جوانهزده نرمتر شده و کیفیت آن کاهش مییابد، به طوری که ممکن است تمایل کمتری برای مصرف خام آن وجود داشته باشد. با این وجود، مصرف پیاز جوانهزده به هیچ عنوان مشکلی برای سلامتی ایجاد نمیکند.
یک باور عمومی در جامعه وجود دارد که پیازهای جوانهزده سمی هستند و میتوانند موجب مسمومیت افراد شوند. زمانی که وبسایتهای خبری معتبر نیز این ادعا را منتشر میکنند، تردید در صحت آن به حداقل میرسد. با این حال، واقعیت این است که سیر و پیاز جوانهزده هیچ گونه سمّی تولید نمیکنند و مصرف آنها هیچ خطری برای سلامت انسان به همراه ندارد.
⚪ تحقیقات اخیر نشان دادهاند که جوانه زدن پیاز میتواند منجر به افزایش قابل توجهی در ترکیبات آنتیاکسیدانی نظیر کوئرستین شود. البته باید توجه داشت که بافت پیاز جوانهزده نرمتر شده و کیفیت آن کاهش مییابد، به طوری که ممکن است تمایل کمتری برای مصرف خام آن وجود داشته باشد. با این وجود، مصرف پیاز جوانهزده به هیچ عنوان مشکلی برای سلامتی ایجاد نمیکند.