مرکز تخصصی طب کار زاگرس
«گوشتهای فرآوری شده (مانند سوسیس، کالباس و همبرگر) از جمله مواد غذایی هستند که میزان سدیم آنها میتواند به طرز شگفتآوری بالا باشد»
گوشتهای فرآوری شده میتوانند به عنوان یک منبع خطرناک برای ایجاد مشکلات کلسترول شناخته شوند. این نوع گوشتها معمولاً حاوی مقدار بیشتری نمک (یا سدیم) نسبت به گوشتهای غیر فرآوری شده هستند که این امر به طولانیتر شدن عمر مفید و همچنین طعم جذابتر آنها کمک میکند. یک کارشناس تغذیه در زمینه سرطان نیز با تأکید بر این موضوع بیان کرده است که گوشتهای فرآوری شده یکی از تنها دو نوع غذایی هستند که میتوانند موجب بروز سرطان شوند. نیکول اندروز میگوید: «مورد دیگر الکل است.» و این ادعا توسط مرکز تحقیقات سرطان بریتانیا تأیید شده است: «ما بهطور قطع میدانیم که گوشتهای فرآوری شده موجب سرطان میشوند. این ارتباط به اندازه سایر عوامل شناختهشده سرطانزا، مانند تنباکو و الکل، محکم است.» همچنین، گوشتهای فرآوری شده و الکل توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) در دسته ۱ مواد سرطانزا (کارسینوژن) قرار گرفتهاند، که نشاندهنده این است که این مواد برای انسان خطرناک هستند. به عبارت دیگر، آنها میتوانند منجر به بروز سرطان شوند (هرچند که این بدان معنا نیست که با مصرف آنها حتماً به سرطان مبتلا خواهید شد). سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است: «این گروه زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که شواهد کافی از سرطانزایی در انسان موجود باشد. به عبارت دیگر، شواهد قانعکنندهای وجود دارد که نشان میدهد این عوامل باعث بروز سرطان میشوند.» سازمان جهانی بهداشت تعریف میکند که گوشت فرآوری شده به "گوشتی اطلاق میشود که از طریق نمکسود کردن، خشککردن، تخمیر، دودی کردن یا دیگر روشها تغییر یافته تا طعم آن بهتر شود یا مدت زمان نگهداری آن افزایش یابد."